Бащата на Вики бил комарджия?
Прокуратурата се е самосезирала и възобновила разследването по случая с ослепяването на айдълката Виктория Димитрова от нейния бивш любим, след като името му бе публично оповестено в "Мюзик айдъл". Барабанистът Димитър Симеонов, с когото е живяла Вики, обаче наистина е освидетелстван като шизофреник и заради появяването на Вики в предаването отново е изпаднал в криза. Доскоро се твърдеше, че варненецът е в Америка и там прави блестяща кариера. Майката на Симеонов обаче обяви пред столичен таблоид, че синът й е във Варна. "От 8 дни не яде нищо. Страда. Знае за предаването. Отслабнал е, тежи 45 килограма. Говори, че иска да ходи на оня свят, където щяло да му е по-добре. Твърди, че в стаята му са поставени камери, че някой го следи...", разказа Величка Симеонова пред журналистката Дани Златанчева.
Преди четири години 22-годишната Виктория Димитрова заживява на семейни начала с десет години по-възрастния от нея Димитър Симеонов. Споделя с родителите си, че той й е предложил брак. Началото на романтичната връзка не предвещава с нищо трагедията, която ще последва. Виктория обаче забременява извънматочно и се налага да й правят операция. Тъкмо

тогава Димитър за пръв път я пребива - защото я оперирал мъж.

После започнал да й забранява да посещава Консерваторията заради колегите от мъжки пол. Разяжда го някаква безумна ревност, която го кара да пребива Виктория всяка вечер. Когато тя ослепяла от побоите, той не я води на лекар, а я затваря в тъмна стая без телевизор и телефон в къщата на родителите си във варненския квартал "Аспарухово". Вики по някаква случайност се добира до телефон и моли баща си да я прибере. "Намерих я сляпа и изтощена - 37 килограма", припомня си възрастният човек. Оттогава семейството с помощта на благотворителни фондации се опитва да намери пари за лечението на 26-годишната певица в чужбина, но присъдата на лекарите засега е неблагоприятна. Това е официалната версия, тиражирана от "Мюзик айдъл", а за да се включат в благотворителната риалити-вълна, продуцентите Иван и Андрей проучвали възможността да спонсорират успешна операция на сляпата Виктория в престижна очна клиника на Запад.
Да се помогне на сляпата Виктория е прекрасно само по себе си, но родителите на барабаниста-шизофреник дават противоречива информация за историята. "Синът ми е извънземен барабанист, самоук гений. Толкова е талантлив, че когато засвири, нещо прещраква в главата му, нищо не почни от моментите, в които е посягал на Виктория. Тази любов с нея му изяде главата.

Шамареше я, защото я обичаше.


Когато баща й я отведе, той се опита да се самоубие - блъскаше си главата в асфалта, целият беше в кръв, плачеше", твърди таткото на барабаниста - Симеон Стоянов. Майката на побойника Димитър обаче обвинява Виктория, че е подлудила сина й. Според Величка Симеонова синът й никога не бил посягал на приятелката си, но когато отишъл да живее с нея в родното й село Якимово нещо мистериозно се случило там. Твърдял, че слагат нещо в храната му и се опитвал да си готви сам. Обвинявал Вики, че му прави кафе с вода от казанчето в тоалетната. Дрехите му миришели на непрано и урина. Приятелката му пък си била поначало с очила десет диоптъра и Димитър неведнъж я водил по очни лекари. Заради отлепването на ретината й не й давал да вдига нищо тежко.
По някое време Виктория продала апартамента си в Монтана и прехвърлила парите по сметка на Митко, защото баща й бил комарджия, твърди Величка Симеонова. После тя и съпругът й върнали въпросните пари на семейството на Вики. Барабанистът полудял, докато живеел в селото на приятелката си. Тогава започнал да губи паметта си и да не помни къде си оставя ключовете. Музиканти-колеги на самородния талант обаче си припомнят, че той открай време не пиел алкохол - нещо странно за човек в този бранш. По кръчмите си поръчвал кока-кола и сладкиши и даже му се подигравали по тая причина.
От сглобяването на цялата мозайка става ясно, че Димитър Симеонов наистина страда от шизофрения.

"Аз не мога да го гледам тоя. Много е болен",

твърдяла и самата Виктория пред майката на барабаниста. Вероятно наистина не помни побоите, които е нанасял на днешната айдълка. За съжаление тази зловеща болест не се лекува. За нещастие от нея са страдали наистина много световни гении, най-известният сред които е художникът Ван Гог. За жалост Димитър Симеонов сигурно наистина е много талантлив барабанист и много болен човек. За ужас на родителите му шизофрениците често приключват живота си със самоубийство, а болестта е наследствена. За потрес на цялото общество тази болест често осакатява живота на много хора. Едно е ясно - на Виктория Димитрова е хубаво да се помогне, както и на психично болните, било то гении или не. "Сина ми го качиха в линейката... Оставиха го в лудницата. И там видях как лудите пикаеха върху него", разказа майката на Димитър Симеонов, а за ужас на всички и това най-вероятно е вярно.