След 30-годишни наблюдения на болни от рак един американски изследовател доказал, че причината за всички заболявания е една и съща. Разликата е само в това, че човекът сам провокира онкологичното заболяване, като не спазва особено важните правила, свързани с поведението и храненето си.
<i>Какво са длъжни да знаят хората, за да не се разболеят от рак? И как трябва да се лекуват, ако все пак им поставят диагнозата рак...<br /> </i><br /> Трябва да знаете, че всички видове тумори (и не само онкологичните) усилено растат в кисела среда. За да ни разберете по-добре, ще направим едно сравнение между животните и човека - по-точно с техните хранителни системи. <br /> <br /> Вълкът се храни с месо, а за преработването на месото е необходима кисела среда. Конят се храни с растителна храна, за преработването на която е нужна алкална среда. Човекът се храни и с единия вид храна, и с другия, затова на него му е нужна и алкална среда, и кисела. И точно от тук тръгват проблемите. <br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Това е изключително важно!</b></u></span><br /> <br /> Ако човек продължително време се храни само с месо, в организма му се образува кисела среда и е възможно да се появи онкологичен тумор. И да започне да се развива много бързо. Когато човек се храни с блюда от месо, неговата реакция на кръвта, на слюнката и на урината са постоянно кисели.<br /> <br /> Освен това за растежа на туморите са необходими още две условия:<br /> <br /> Охлаждане на организма или на негови отделни части, както и честите простудни заболявания.<br /> <br /> Натрупване на отрови в организма (никотин, химични препарати и др.). Двете условия заедно създават условия за растежа на тумора.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Какво трябва да се предприеме, ако имате подозрение за онкологично заболяване?<br /> </b></u></span><br /> <u>- Първо:</u> да се провери реакцията на слюнката, на урината и на кръвта. Ако е под 6 единици рН, трябва спешно да се вземат мерки.<br /> <br /> <u>- Второ:</u> да се откажете веднага от месните блюда, независимо в какъв вид ви ги поднасят. Трябва да се има предвид и това, че след като навърши 40 години, човек вече е загубил 0,9 единици от рН. <br /> <br /> А на 60 години черният му дроб е престанал да изработва необходимите вещества наполовина. <br /> <br /> Тези възрастови изменения трябва да се отчитат при поставяне на диагнозата.<br /> <br /> <u>- Трето:</u> веднага се преминава на профилактично гладуване. Ако за 2 денонощия (48 часа) реакцията не се измени, трябва да се премине на по-дълго лечебно гладуване, но вече под лекарско наблюдение. Ако пак не настъпи промяна, трябва да се вземат спешни мерки за привеждането на организма в алкална среда. <br /> <br /> - Това може да стане чрез жива вода, алкални води от всякакъв произход, в които рН не е по-малко от 8,5.<br /> <br /> Може да започнете да приемате коралов калций. На хората под 35 години препоръчваме да пият този калций със сламка, защото е възможно да се повредят зъбите им.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Биологичното прегряване може да убие раковите клетки<br /> </b></u></span><br /> След като рН при болния стане не по-малко от 7,1, трябва, с цел да се намали туморът, да приложите един от начините на биологичното прегряване както на болното място, така и горните и долните части на гръбначния стълб.<br /> <br /> <i><b>ВНИМАНИЕ!<br /> Онкологичният тумор започва да намалява размерите си при температура 54 градуса по С, но ако рН в това време не е по-малко от 7,1 единици.<br /> </b></i><br /> <span style="color: #800000"><u><b>Какво трябва да използваме за биологичното прегряване на тумора? </b></u></span><br /> <br /> Могат да се използват черната ряпа и хрянът (корени и листа).<br /> <br /> Рецептата: настъргана на ситно черна ряпа или нарязан на ситно хрян трябва да се нагреят на водна баня, докато стигнат до 56 градуса С. Веднага се слага на плътен плат и се залепва върху болното място. Лапата трябва да остане там не повече от 14 минути, за да не се изгори кожата. <br /> <br /> Такава процедура трябва да се прави по веднъж през ден или през два до забележимото намаляване на тумора, или до пълното му изчезване.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Това лечение помага и при други заболявания<br /> </b></u></span><br /> Положителният резултат при всеки болен настъпва различно - у едни се забелязва на третия или на петия ден, а у други - на втория месец.<br /> <br /> Това веднага може да се забележи по някои външни признаци. На болния веднага почервеняват устните, подобрява се цветъта на лицето им, те вече имат апетит и им се иска да направят нещо необичайно. С една дума - човекът е започнал да оздравява. Случва се пълното излекуване да настъпи след месец, месец и половина, а понякога и след девет месеца.<br /> <br /> Този метод за лечение на раковите тумори дава добри резултати. Благодарение на него вече са се излекували десетки онкологично болни хора. Но благополучният изход от лечението без операция не трябва да приспива бдителността на болния. Ако, след като оздравее, отново започне да приема храна с месо, сланина, пушени пилета и филета, пие много мляко, злоупотребява с пушенето и пиенето, болестта може да се върне. Но този път туморът вече ще е на друго място и ще се развива много по-скоростно. За това никой не трябва да забравя дори и когато е излекуван напълно.<br /> <br /> Този начин на лечение дава добри резултати и при други съпътстващи заболявания. Отчитайки факта, че преохлаждането на тялото и простудните заболявания, заедно с вътрешните отрови, помагат за развитието на рака. За профилактика е необходимо поне три пъти на седмица да се ходи на парна баня или сауна. Тоест прегряването на целия организъм може да стане и по този начин. И колкото по-често се прави, толкова по-малко остават шансовете на тумора да се развие.<br /> <br /> При едно неотдавнашно изследване на българските капацитети в онкологията е било констатирано, че хората, които работят тежък физически труд, по-рядко страдат от онкологични заболявания. Физическият труд винаги е съпроводен с отделянето на много пот, а заедно с това от организма се изчистват и натрупаните токсини и други отрови. Създаването на условия тялото да се поти колкото може по-обилно и по няколко пъти през седмицата, е гаранция за това, че човек няма да се разболее от рак. Тоест предпазването и профилактиката против рака е в нашите собствени ръце. Важното е да го направим навреме.<br /> <br /> <i><b>Противораковата диета<br /> </b></i><span style="color: #800000"><u><b><br /> С какво трябва да се храним за профилактика при лечение на рака?</b></u></span><br /> <br /> Първото, с което трябва да започнем, е растителната храна. Към нея спадат бобовите варива, всички видове зеленчуци, гъби, черно грозде, допуска се и риба, но само един или два пъти в седмицата. <br /> <br /> Цвеклото може да се приема независимо от какъв вид е, също така копривата и черната боровинка.<br /> <br /> От храната категорично се изключват:<br /> <br /> <i><b>- месото;<br /> - захарта;<br /> - водката;<br /> - маргаринът; <br /> - кравето масло.</b></i>