Бившият халф на Манчестър Сити и Барселона Яя Туре коментира темата за расизма в съвременния футбол, като заяви, че е щял да се зарадва, ако националите на Англия бяха напуснали терена по време на евроквалификацията им с България на “Васил Левски”.

“Трябва да се намери решение. ФИФА има нужда от хора, които да работят специално по този въпрос. Мисля, че играчите просто трябва да напускат терена. Това ще послужи като послание към ФИФА и УЕФА и ще им покаже, че тези футболисти са по-важни. Щеше да ми хареса, ако Англия беше напуснала терена срещу България.

Щях да съм доволен, това щеше да е най-силното послание. Това е, което искам. Нещата могат да станат по-равни и по-добре контролирани само с демонстрации. Трябва да има хора, които да правят нещата правилно.

Може да коментираме темата по телевизията, но това не означава, че хората с важните позиции във футбола ще предприемат някакви действия. ФИФА трябва да се вгледа в това. Аз бих го направих, защото попитат ли ме какво е нужно, аз ще им кажа”, заяви Туре пред “Скай Спортс”.

"I would love to return but it depends on which kind of team. It depends on the club and what they want to achieve"@YayaToure on a possible Premier League return in January... https://t.co/3ItSCINZWk