Европейският шампион Ливърпул продължава с превъзходното си представяне във Висшата лига, след като прегази пореден съперник. Днес момчетата на Юрген Клоп обърнаха Нюкасъл, за да победят с 3:1 като домакин в двубой от петия кръг на първенството.

Така след успеха мърсисайдци със сигурност ще останат на върха поне до следващата седмица, тъй като са единственият тим, който няма загубена точка до момента, имайки пълния актив от 15 пункта.

За тях, освен че това бе пета поредна победа от началото на сезона, е и 14-a поредна в първенството, включвайки 9-те в края на миналия сезон, което е нов рекорд за клуба.

На "Анфийлд" резултатът днес бе открит изненадващо от Джетро Вилемс. Крилото на "свраките" получи хубав пас и с мощен изстрел вкара топката в мрежата на Адриан.

След попадението домакините наложиха тотален контрол върху събитията на терена, а това даде резултат в 28-ата минута, когато Мане изравни резултата. Сенегалецът получи пас от Робъртсън и от средна дистанция направи 1:1.

"Червените" продължиха да доминират и в 40-ата минута вратарят на гостите Дубравка излезе неразчетено, а това бе наказано отново от Мане, който отбеляза с лекота на празната врата за 2:1.

През втората част отново мърсисайдци бяха по-добрият тим. Те решиха всичко в двубоя в 72-ата минута, когато Салах получи много красив пас с пета от Фирмино и отбеляза за 3:1.

До края на срещата хората на Клоп не получиха сериозна съпротива и спокойно задържаха преднината от 2 гола, за да триумфират в крайния резултат.
ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ