Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви преди голямото дерби на Англия срещу Манчестър Юнайтед, че този мач би могъл да промени дори света. Според германеца няма много отбори, които да обичат да играят срещу мърсисайдци, а „червените дяволи“ може би единствени имат това желание. Мачът е в неделя от 18:30 часа българско време на „Олд Трафорд“, а преди него Манчестър Юнайтед е 12-и във временното класиране и изостава на 15 точки от лидера Ливърпул.

„Не смятам, че има много отбори, които обичат да играят срещу нас. Изглежда, че Манчестър Юнайтед е единственият отбор, който иска да играе срещу нас, но ние трябва да сме сигурни, че това е недоразумение. Щях да кажа същото нещо, ако бях в подобна ситуация. Това е мач, който може да промени света и това е мисленето, с което се готви нашият отбор”, сподели Юрген Клоп.

„Има такива ситуации във футбола, а те са в такава, в която не желаят да бъдат и ще се опитат да я променят. Трябва да сме сигурни, че ако ще тръгнат да се подобряват, то това ще се случи от следващата седмица. След моите първи 29 мача, не съм на 100% сигурен, че бях перфектният мениджър за Ливърпул. Нямам съмнения за него и неговото място, тъй като не е важно какво пишат журналистите. По-важното е какво мисли ръководството и какво му казва“, добави германецът, коментирайки факта, че Оле Гунар Солскяер е спечелил повече точки начело на Манчестър Юнайтед в първите си 29 мача, отколкото Клоп в началото на кариерата си при мърсисайдци.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ