Шампионът Манчестър Сити записа най-голямата си победа в английския елит, но въпреки това не успя да изравни рекорд на градския съперник Юнайтед. „Гражданите“ отвяха Уотфорд с 8:0, след като не бяха записвали такъв изразителен успех в първото ниво на английския футбол.

Размазващата победа на „гражданите“ обаче не им бе достатъчна за изравняване на рекорда за най-голям успех в историята на Висшата лига. Той е дело на Манчестър Юнайтед, който печели с 9:0 срещу Ипсуич през март 1995 година.

Серхио Агуеро пък вкара своя гол №100 за тима на стадион "Етихад". Аржентинецът стана едва третият футболист в историята на Висшата лига, който вкарва 100 попадения на домашния си стадион. Пред Агуеро са само бившите нападатели на Арсенал и Манчестър Юнайтед Тиери Анри и Уейн Рууни. Първият има 114 гола вкарани на "Хайбъри", докато бившият капитан на Англия е реализирал 101 гола на "Олд Трафорд".

В същото време Уотфорд допусна най-тежката си загуба в английския футбол. „Стършелите“ за трети път в историята допускат осем гола в един след 1:8 срещу Абърдейр Атлетик през януари 1926 година и 1:8 срещу Кристъл Палас през септември 1959 година.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ