Европейският клубен шампион Ливърпул продължава с доброто си представяне от началото на сезона. Момчетата на Юрген Клоп постигнаха много трудна победа с 2:1 като гост на Саутхямптън и макар да е още втори кръг в Англия, те вече са лидер с 6 точки от два мача.

В герои за мърсисайдци днес се превърнаха сенегалецът Садио Мане, който откри с истински шедьовър в заключителните секунди на първата част, и Роберто Фирмино, донесъл спокойствие със солово изпълнение в 71-ата минута. За "светците" в края намали Дани Ингс  (83').

Срещата на "Сейнт Мери" започна със сериозно преимущество за домакините, които контролираха изненадващо събитията на терена.

Момчетата на Ралф Хазенхютъл създадоха редица положения пред вратата на гостите от "Анфийлд" през първите 30 минути и като по чудо не поведоха в резултата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Това отвори отлична възможност за носителя на Суперкупата на Европа и "червените" наказаха съперника с първата си по-сериозна ситуация за гол. Мане получи топка на границата на наказателното поле, напредна и със страхотен шут не остави шанс на Ангъс Гън.

През второто полувреме Ливърпул показа различно лице и игра по-добре от съперника, което доведе до попадение. Фирмино получи топка и обиколи наказателното поле на "светците", след което завърши с брилянтен изстрел във вратата на съперника.

Това не бе всичко в срещата и в 83-ата минута героят от сряда Адриан, който спаси решаващата дузпа за Суперкупата на Европа и донесе ценния трофей на мърсисайдци, направи безумна грешка, която доведе до гол в неговата врата. Испанецът опита да изчисти топка, но се забави прекалено много и тя рикошира в Дани Ингс, връщайки се във вратата му.

До края "червените" удържаха натиска на домакините и така си тръгнаха с трите точки. В следващия кръг Ливърпул е домакин на Арсенал, а Саутхямптън гостува на Брайтън.
ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ