Етър привлече нападателя Александър Младенов, който за последно игра в украинския Севастопол. 29-годишният юноша на ЦСКА в момента е във Велико Търново, където преди малко завършиха преговорите с шефа на “виолетовите” Ендер Дормушев, научи БЛИЦ. Големият син на легендата Стойчо Младенов подписа договор за една година с втородивизионния отбор.

29-годишният футболист ще играе още тази вечер в контролата срещу Бенковски (Бяла), съобщава официалният сайт на клуба.

Сашо Младенов е висок е 188 см, тежи 74 кг. Започва в ЦСКА, а съвсем млад е трансфериран в елитния немски Херта (Берлин), откъдето е преотстъпен на Карлсруе. Кариерата му продължава в чужбина, като от началото на 2006 г. е футболист на руския „Том“ (Томск). През сезона 2009/2010 г. Сашо Младенов се завърна у нас с екипа на „Славия“, след което бе и в руския Краснодар. Есента на последния сезон започна в „Калиакра“, но след освобождаването на треньора Филип Филипов си тръгна и заедно с Ангел Червенков преминаха в украинския Севастопол. Тимът им драматично изпадна в последния кръг от Висшата лига, което доведе до намаляване на бюджета и отпращане на чужденците.
 
БЛИЦ научи още, че Етър проявява интерес и към по-малкия брат на Александър Младенов – Стойчо. Засега от щаба на “виолетовите” отричат. Оттам обаче потвърдиха, че едногодишен договор с клуба вече има Борислав Георгиев-Бобъра. Контракт до края на деня трябва да подпише и Александър Томаш.  
 
В днешната контрола с Бенковски (Бяла) ще бъдат пробвани двамата футболисти от Холандия Мишел де Кинкелдер и Емрах Атеш. Те идват от аматьорския Пресикхааф (Арнхайм). Първият е ляв офанзивен халф, а вторият – център халф. Мачът е довечера от 18:00 ч. в Бяла.