Израел загуби на свой терен от Гърция с 0:1 в среща от Група “F” на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна. Единственото попадения за важния успех на „елините” вкара Сотириос Нинис в 60-ата минута.

През първото полувреме на стадион "Блумфийлд" в Тел Авив и двата тима играеха предпазливо, като до сериозни опасности пред двете врати така и не се стигна. Домакините владееха повече топката, но не можеха да намерят пролука сред сгъстената отбрана на гърците, които действаха предимно на контраатака.

След почивката картината на терена не се промени особено. Все пак в 60-ата минута резултатът бе открит в полза на Гърция, след като Сотириос Нинис от Панатинайскос отне топката от противник малко пред наказателното поле, направи самостоятелен пробив и разстреля Дуду Ауате за 0:1. До края на мача домакините опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнителен гол, но не успяха и в крайна сметка с трите точки си тръгнаха „елините”.

След успеха си Гърция остава лидер в Група “F” с актив от 17 точки от 7 мача, докато Израел е трети с 13 пункта от 8 мача.

Израел - Гърция 0:1
0:1 Сотириос Нинис (60)