Актуалният шампион Испания записа нова победа на европейското първенство в Литва. “Ла Фурия” спечели с 91:79 срещу домакина в мач от група “А”. Това беше четвърти пореден успех за испанците, които вече си осигуриха място за следващата елиминационна фаза.

Най-резултатен за победителите беше Хуан Карлос Наваро с 22 точки, Пау Гасол приключи със 17, а Серж Ибака и Хосе Калдерон се отчетоха съответно с по 15 и 12 точки. Йонас Валанчунас вкара 13 точки за литовците, а Мартинас Поциус и Римантас Каукенас вкараха по 11.

Испанците изиграха страхотно първо полувреме. След първите десет минути европейските шампиони водеха с категоричното 31:12, като с основна заслуга за това беше Хуан Карлос Наваро, който наниза 15 точки. През вторите десет минути ситуацията не се промени а испанците продължиха да стрелят добре от зоната за три точки – 10 коша от 16 опита и почивката дойде при резултат 62:36 в тяхна полза. През второто полувреме баскетболистите на Литва хвърлиха всички сили, за да заличат голямата разлика, но испанците спокойно спечелиха с крайното 91:79./БЛИЦ