Президентът на Славия Венци Стефанов направи шокиращо разкритие по-рано днес, заявявайки, че случаят с наръгания талантлив футболист на "белите" - Божидар Васев, е бил потулен.

"Само ще ви кажа, че го е наръгал син на евродепутат. И случаят се потули. Нищо, че стана в центъра на София", заяви Стефанов, но категорично отказа да назове името на нападателите на 18-годишния Васев, който е юношески национал.

БЛИЦ разбра, че става дума за сина на бившия евродепутат от БСП Атанас Папаризов. Последният беше министър на търговията от януари 1996 г. до февруари 1997-а. Наследникът му носи неговото име - Атанас. Наско е 1 година по-малък от Божидар Васев, който вечерта на 23 август бе намушкан с нож в центъра на София.
2_17.jpg
Талантът на Славия бе нападнат в гръб докато се разхождал в района на НДК със съотборника си при "белите" Даниел Васев. Вече два месеца няма развитие по случая. Двамата играчи на най-стария столичен клуб са били разпитани от разследващите още на следващия ден след атаката и са дали показанията си. От Четвърто Районно в столицата засега единствено са информирали, че заради случая са били задържани общо три момчета. Две от тях са на 17 г., а едно - на 16.

"Божидар е силно момче и се пребори със случката. Бързо се върна към тренировъчния процес. Лекарите дори му казаха да почива още няколко дни, но той не може без топката и любимата си игра", коментираха съотборници на Божидар.

Талантът бе част от състава на юношеския национален отбор до 19 години, който игра евроквалификации в Пловдив, но България завърши на третото място и отпадна.