Легендадата на Формула 1 Михаел Шумахер заяви за шок и ужас на всички свои сънародници, че не признава Германия за своя родина. Той е роден в Хюрт/Хермюлхайм и е израснал в Керпен край Кьолн, но през последните 15 години живее в Швейцария, където спестява всяка година милиони от данъци.

“Швейцария е единствената родина, която имам”, категорично заяви 42-годишният пилот на Мерцедес пред швейцарското издание „Neuen Zürcher Zeitung“.

“Може би това се дължи на факта, че много рано съм напуснал дома си и съм живял много в чужбина. Родината е там, където ние наистина се чувстваме щастливи, а за мен това е край Женевското езеро. В Швейцария за мен хармонията е пълна. Тук се чувствам повече от 100% щастлив и няма нищо по-хубаво от това”, обяснява Шуми шокиращото си изказване.

“Естествено, че съм германец. Все още имам немски паспорт и винаги се радвам, когато се завръщам в Германия. Да си сменя гражданството? Това са глупости. Нямам такива планове”, все пак успокоява седемкратният световен шампион във Формула 1 своите сънародници. /БЛИЦ