"Левски" записа категорична победа като гост на Черноморец в среща от 5-ия кръг на Националната Баскетболна Лига. "Сините" не срещнаха никакви проблеми в мача и надделяха с убедителното 90:69.

Избраниците на Константин Папазов бяха напред през цялата среща и не оставиха шанс за съперника. Повторен дебют със синия екип направи Йордан Бозов, който се вписа доста добре в тима.

От самото начало на срещата гостите играеха много по-силно от съперника си и започнаха да се откъсват напред в резултата. Така за по-малко от 8 минути разликата скочи до 15 точки и се запази до самия край на първата четвърт. "Сините" продължиха да пристискат "акулите" максимално и скоро авансът им достигна цели 19 точки. След равностойна игра до почивката гостите водеха с 18 точки.

След паузата баскетболистите на "Левски" допуснаха намаляване на разликата до 13 точки, но след серия от 16:4 в своя полза сложиха категоричен край на мача четвърт час преди финалната сирена, когато водеха със 76:50. При наличието на тази разлика гостите доиграха срещата спокойно и записаха четвъртата си победа, оставяйки съперника с успех и четири поражения от началото на сезона в НБЛ.

Арън Харпър наниза 21 точки за успеха на "Левски" и овладя 5 борби. С по 11 точки пък завършиха Павел Иванов и Хрисимир Димиторов. Йордан Бозов пък игра 20 минути и завърши с 8 точки.

За Черноморец Кирил Павловски записа дабъл дабъл от 19 точки и 12 борби.