Бившият халф на ЦСКА Велизар Димитров получи контузия при загуба на Металург (Донецк) от Динамо (Киев) с 0:1 в последен мач от 19-ия кръг на украинското първенство. Българинът игра много силно до 73-ата минута, когато получи травма и бе изнесен на носилка. Велизар пострада в опит да догони противников футболист. Той стъпи накриво и веднага даде знак, че няма да може да продължи. Съотборниците му не успяха да удържат финалния щурм на Динамо и загубиха с 0:1. Огниен Вукоевич вкара единствения гол в 89-ата минута.

Мачът бе много важен за Динамо, защото само победата щеше да върне тима на лидерската позиция във временното класиране. Преди почивката домакините пропуснаха няколко голови положения. През втората част Динамо увеличи оборотите. В 66-ата минута Велизар Димитров падна в наказателното поле след единоборство с Хачериди, но дузпа не последва. Малко по-късно на терена се появи и бившият халф на “Левски” Зе Соарес.

След смяната на Димитров Металург се прибра изцяло в своята половина и бранеше нулевото равенство. В 89-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Металург Вукоевич се завъртя и прати топката в мрежата.

Динамо (Киев) води с точка аванс пред другия претендент за титлата - Шахтьор (Донецк). Металург е на 8-о място./БЛИЦ