Банско се раздели по взаимно съгласие с петима футболисти. Това са Валентин Валентинов, Георги Калайджиев, Димитър Коларов, Юлиян Колушев и Петьо Динков. Новината потвърди изпълнителният директор на клуба Красимир Горанов, а решението е било взето вчера на събрание на съвета на директорите и треньорите на отбора.

В момента ръководството прави опити да си върне бившите нападатели Веселин Стойков и Владислав Златинов. Двамата бяха заедно в Банско през сезон 2009/2010, като Стойков стана голмайстор на тима за есенния дял на шампионата, а Златинов оглави голмайсторската листа на Западната "Б" група. Влади вчера беше освободен от Берое, а Стойков няма да има проблем да разтрогне с Видима-Раковски заради неполучени три заплати. Единствено, ако Пирин вземе професионален лиценз, би накарало Веселин Стойков да остане в Благоевград.

Горанов потвърди пред е-79, че в началото на новата година ще бъдат предложени договори на юношата на филиала на Реал (Мадрид) – Каняс, Сергей Георгиев и на бившия футболист на Вихрен Антонио Ласков. През зимата се очаква в отбори от "А" група да бъдат трансферирани младежкият национал Самир Аяс, който е желан от Славия, както и юношата на "Левски" Павел Петков.