Еспаньол постигна убедителна победа над Атлетико (Мадрид) с 4:2 в мач от 16-ия кръг на Примера дивисион. Каталунците можеха да спечелят и по-убедително, след като надиграха напълно гостите от Мадрид. Жоан Верду наниза два бързи гола в 5-ата и 7-ата минута, а Ндри Ромарик в 19-ата и Серхио Гарсия в 54-ата минута добавиха още два гола за домакините. Точни за Атлетико бяха Радамел Фалкао в 32-ата минута и Арда Туран в 83-ата минута.

Още в 5-ата минута Верду с далечен удар прати топката в мрежата зад Тибо Куртоа. Две минути по-късно отново Верду бе изпуснат от защитата на гостите в наказателното поле и направи резултата 2:0. В 19-ата минута Ндри Ромарик направи чудесно двойно подаване със Серхио Гарсия, изскочи на стрелкова позиция и заби трети гол за Еспаньол. В 32-ата минута голмайсторът на Атлетико Радамел Фалкао засече с глава хубаво центриране на Салвио и намали на 1:3.

През втората част обаче Еспаньол продължи да има инициативата и в 54-ата минута Серхио Гарсия се разходи през цялата защита на съперника и необезпокояван от близо направи 4:1. В 83-ата минута Арда Туран се възползва от лошо изчистена топка и с хубав изстрел извън наказателното поле оформи крайното 4:2.

Еспаньол сложи край на серията си от 5 мача без успех в първенството и вече има 20 точки и заема 8-ото място в таблицата. Атлетико се смъкна до 10-а позиция с 19 точки./БЛИЦ