Тотнъм победи у дома Евертън с 2:0 в отложена среща още от първия кръг на Висшата лига. Головете за успеха на „шпорите” бяха дело на Аарън Ленън (35) и Беноа Асу-Екото (63). С победата си тимът от Лондон се изравни по точки с втория във временното класиране Манчестър Юнайтед и изостава само на 3 пункта от лидера Манчестър Сити.

Още в 1-ата минута Луис Саха пропусна от изгодна позиция да изведе Евертън напред в резултата. Постепенно домакините взеха инициативата и след половин час игра Гарет Бейл с пета се опита да открие, а след рикошет топката стигна до Емануел Адебайор, който също не успя да вкара. Пет минути по-късно Лейтън Бейнс направи грешка отляво на защитата на Евертън, след което Аарън Ленън открадна топката, напредна и разстреля Брад Фридел за 1:0. До края на полувремето нови попадения не паднаха.

След почивката удар на Бейл в 50-ата минута бе отразен от вратаря на „карамелите” Тим Хауърд. В 63-ата минута Рафаел ван дер Ваарт подаде към Беноа Асу-Екото, който с мощен удар отдалеч препарира Хауърд за 2:0. Тотнъм продължи да натиска, но удари на Бейл, Адебайор и Модрич не намериха целта. Гостите претендираха за дузпа срещу Дренте в 81-ата минута, а Саха пропусна да вкара почетен гол за „карамелите” в заключителните минути. В крайна сметка Тотнъм спечели заслужено трите точки и се доближи до върха в подреждането.

„Шпорите” имат 45 точки, колкото и втория Манчестър Юнайтед, който е с по-добра голова разлика. Лидер е Манчестър Сити с 48. След загубата Евертън остана на 11-а позиция с 24 точки. 
                                  КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА