“Нямам думи, за да опиша случилото се снощи на границата си с Гърция”, заяви пред БЛИЦ шефът на Централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. Както е известно, стотици “червени” фенове не бяха допуснати на волейболния мач в Солун между Ираклис и “армейците” от груповата фаза на Шампионската лига, спечелен от домакините с 3:1.
 
Гръцката полиция не разреши на българските запалянковци да влязат в залата и по време на двубоя ги екскортира обратно до границата. Именно там се разрази огромния скандал. Заформи се огромно меле, като ченгетата са използвали сълзотворен газ и гумени куршуми.
 
“Всичко започна, след като запяхме химна на България. Това се случи, докато чакахме да ни обработят личните карти на границата. Взехме да пеем, бяха запалени две червени факли. След това полицаите, които бяха толкова много, все едно имаше военно нахлуване в Гърция, извадиха палките си”, разказа Дучето.
 
“Вижте, не ми пука за думите, които ще кажа... Гърците са минетчии, дупелизци. Те са мързелив народ, който изяде парите на Европа. И заради тях страдаме всички, които членуваме в Европейския съюз. Те са толкова потомци на древните елини, колкото ние сме индианци. Държаха се гадно, нагло, престъпно, отвратително. Кълна се в майка си и в баща си, че не е имало сериозна провокация от наша страна, която да предизвика такава брутална реакция на техните полицаи. Свидетели има – колкото си щеш. Свидетели са трите автобуса с фенове, които, незнайно защо, не бяха допуснати в залата, за да наблюдават мача и да подкрепят ЦСКА. Питате ме дали има пострадали? Пострадаха всички. Пострадаха от палките, от сълзотворния газ и даже от куршумите, които бяха изстреляни. Шофьорите на автобусите не можеха да гледат от сълзотворния газ, камо ли след това да управляват рейсовете”, добави Димитър Ангелов.
 
“Няма проблем, запишете думите ми. Вече ви казах – не ми пука какво ще кажа. Осмелявам се да го направя, защото това е истината, защото така мисля аз. Така мислят и други българи, но не смеят да го обявят официално!”, завърши Дучето.

8_2.jpg

6_2.jpg

7_1.jpg