Анди Родик не успя да довърши мача си от втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис с Лейтън Хюит. Американецът се отказа при резултат 6:3, 3:6, 4:6 заради контузия в бедрото. Сблъсъкът между бившите номер 1 беше чакан с огромен интерес от фенове и експерти. За съжаление травмите на двамата в последните години са прекалено чести и те много рядко се изправят един срещу друг.

Родик спечели първия сет след един пробив, но в началото на втория получи разтежение на бедрото и поиска помощ от физиотерапевт. 29-годишният състезател се върна на корта, но видимо имаше проблеми. Хюит спечели втория и третия сет, когато съперникът му обяви, че се отказва.

Така австралиецът изравни баланса с американеца и двамата имат по 7 успеха един срещу друг. Те са сред седемте действащи тенисисти, печелили титли от “Големия Шлем”. Лейтън е номер 1 в Откритото първенство на САЩ през 2001-а и “Уимбълдън” година по-късно, а Родик триумфира на родна земя през 2003-а.

“Неприятно е, когато един мач между дългогодишни съперници като нас завърши така. Анди разтегна нещо на бедрото. Трудно е да се концентрираш, когато срещу себе си имаш контузен тенисист. В същото време Анди е голям боец, знаех, че го боли, но това почти не си личеше”, заяви 30-годишният Хюит, който има само 4 мача за 2011 година заради различни травми.

В третия кръг той играе с канадската надежда Милош Раонич. Известният с бомбените си сервиси състезател победи Филип Печнер с 6:4, 5:7, 6:2, 7:5.