Лидерът в Ередивизи АЗ Алкмаар не успя да победи шампиона Аякс и подели точките с него след 1:1 в срещата им 18-ия кръг, с който бе сложено началото на втория полусезон в Холандия. В миналия четвъртък двата тима преиграха мача си от 1/8-финалите за Купата на Холандия, като АЗ Алкмаар спечели с 3:2 и елиминира Аякс от турнира.

Сега възпитаниците на Гертян Вербеек започнаха силно пред собствена публика и още във 2-ата минута можеха да поведат, но ударът на Бееренс мина на сантиметри покрай вратата на Кенет Вермеер. В 37-ата минута обаче чернокожият страж на гостите нямаше какво да направи при прецизното изпълнение от фаул на Расмус Елм, който бе точен за 1:0. И след гола домакините продължиха да доминират, но въпреки това допуснаха изравняване в 75-ата минута, когато след едно разбъркване пред вратата на Алварадо неговият съотборник Симон Поулсен си отбеляза автогол за крайното 1:1.

След подялбата на точките АЗ Алкмаар остана временно на първа позиция с 39 пункта. Аякс е на четвърто място с 34 точки.

В други срещи от кръга Витес загуби у дома от НЕК Ниймеген с 0:1, аутсайдерът ВВВ Венло надви Фейенорд с 2:1, а със същия резултат спечели и Грьонинген при домакинството си срещу Хераклес.