Далечен удар на Рафаел ван дер Ваарт преди почивката донесе на Тотнъм победата с 1:0 над Уотфорд и класира “шпорите” за петия кръг на ФА Къп.

Изстрелът на холандеца от 25 метра проби отличния вратар на “стършелите” Скот Лоуч, докато Уотфорд имаше предимство в играта през първото полувреме на “Викаридж Роуд”.

“Шпорите”, които бяха без контузения Гарет Бейл, не успяха да наложат своя стил и през втората част. Домакините пък имаха добри шансове за изравнителен гол. При най-доброто от тях топката срещна гредата след удар с глава на Джон Юстас.

Мениджърът Хари Реднап водеше Тотнъм от скамейката, след като прекара седмицата в съда заради дело за укриване на данъци. Към “шпорите”, които са осемкратни носители на ФА Къп, в петия кръг на турнира се присъедини и Евертън, който обърна Фулъм като гост за 2:1.

Дани Мърфи даде аванс на “котиджърс” с попадение от дузпа в 14-ата минута, но аржентинският нападател Денис Стракуалурси изравни 13 минути по-късно, когато с глава засече центриране на Лендън Донован. Маруан Фелаини донесе победата на “карамелите”. Белгиецът бе точен с глава в 73-ата минута след нова асистенция на Донован.