Името на "Левски" беше замесено в "черно тото". Обвинението дойде от Румъния, където Националната дирекция по антикорупция смята, че няколко от контролните срещи на Стяуа (Букурещ) в Анталия през тази зима може да са били манипулирани от тотомафията чрез поставени съдии. Сред тези двубои е и победата с 2:1 над "Левски", както и проверките на Валентин Илиев и компания срещу Кубан (Краснодар) и Конкордия.

На срещите на тима от Букурещ срещу Кубан и Конкордия са били заложени големи суми в Азия и по-конкретно в Сингапур.

Съмненията за мача срещу "Левски" идват от изказване на агента Кристиан Войчу, който заявява, че български рефер е свирил мача между "сините" от София и Стяуа.

"Моето задължение по договора със Стяуа беше да им намеря съперници за мачовете. Например, в срещата с "Левски", български съдии дойдоха с тях. Срещу Дебрецен бяха някакви турци, които се появиха в последния момент. Както и да е, контролите се предаваха по телевизията и хората биха могли да видят, ако е имало нечестна игра", казва Войчу пред румънските медии.

Двубоят Стяуа - "Левски" (2:1) се игра на 29 януари, като по мнението на присъствалите на контролата в Турция български медии, реферите не са били наши сънародници или поне не са от класните ни съдии, каквито би се очаквало да свирят международна среща.

По време на мача неизвестният рефер впечатли със странните си отсъждания - най-вече с даденото безумно за приятелски мач, който не е бил сериозно прекъсван, 8-минутно продължение, както и с двете дузпи в полза на Стяуа. Именно от бялата точка румънците вкараха двата си гола, след като избраниците на Николай Костов бяха повели с 1:0 с гол на Иван Цветков в 38-ата минута.

След съмнителните изяви на съдията, репортерът на "Гонг", отразяващ мача - Стефан Стоянов, попита на английски език рефера как се казва и от коя държава е, но той подозрително отказа да разкрие самоличността си.