Ювентус победи с класическото 3:0 Наполи в дербито на 30-ия кръг на италианската Серия “А”. Головете за “старата госпожа” реализираха Леонардо Бонучи, Артуро Видал и Фабио Куалярела. Успехът е много ценен за Юве, който вече е на 2 точки зад лидера Милан, направил 1:1 с Катания. Наполи остана на 4-о място с 48 точки, на три от третия Лацио, който в момента заема мястото, даващо право на участие в квалификациите за Шампионската лига.

Още в 5-ата минута Андреа Пирло центрира във вратарското поле, но Марко Бориело и Леонардо Бонучи отблизо не успяха да засекат топката във вратата. В 10-ата минута Бориело стреля с глава покрай вратата, а в 22-ата минута Пирло би от фаул, но не намери очертанията. Едва в 24-ата минута Езекиел Лавеци стреля от дистанция, но слабо и неточно.

Ювентус започна по-силно втората част и в 53-ата минута Пирло центрира в наказателното поле, където се стигна до разбъркване и Мирко Вучинич отправи удар, който се отби от крака на Бонучи и влезе във вратата за 1:0. Повторения обаче показаха съмнения за засада на защитника. Само две минути по-късно Вучинич отбеляза, но този път голът беше отменен заради спорна засада.

В 75-ата минута Артуро Видал проби отляво в наказателното поле, финтира Уго Кампаняро и със страхотен изстрел не остави шансове за реакция на Де Санктис за 2:0. В 83-ата минута Алесандро Дел Пиеро изведе перфектно Фабио Куалярела, който със силен удар в близкия ъгъл разстреля за трети път Де Санктис. В края на срещата страстите се разгорещиха и Хуан Камило Сунига бе изгонен от игра за удар с лакът в лицето на Киелини./БЛИЦ