Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

"Левски" остана на второто място в Балканската лига, след като загуби по изключително драматичен начин на финала от Гилбоа Галил с 85:89 след продължение. Израелският тим беше домакин на Финалната четворка, а в решителния мач се радва на съдийска подкрепа, която се оказа решаваща и лиши Тити Папазов и момчетата му от триумфа. "Сините" не устояха на домакина Галил Гилбоа, както и на отсъжданията на реферите в полза на съперника, като загубиха абсолютно несправедливо финала на тазгодишното издание на Балканската лига.

Баскетболистите на "Левски" водеха през целия мач, но домакините, подкрепяни от верните си фенове, както и от няколко много спорни съдийски решения в края на редовното време и петминутното продължение наклониха везните в полза на Галил. Домакините на турнира спечелиха по точки, но моралният победител бяха "сините", които много повече заслужаваха успеха.
 
От края на първата десетка след страхотна тройка на Златин Георгиев "Левски" поведе с 21:17 и продължи така до заключителните минути от редовното време. Авансът на "сините" стигна и 9 точки за 37:28, но домакините намалиха до само една. Маркъс Хол вкара последните 2 точки за полувремето и то завърши при резултат 41:38 за гостите от България.

Второто полувреме започна много силно за играчите на Тити Папазов, които набързо натрупаха двуцифрен аванс за 51:40. След кош - добавка в последната секунда на третата четвърт, преднината отново бе плюс 11 за "Левски" - 64:53. "Сините" контролираха мача до последните 2 минути, когато сякаш се стъписаха пред домакините. Израелците имаха късмет в някои ситуации, а освен това и съдиите взеха няколко странни решения в тяхна полза и съвсем закономерно мача стигна до продължение. В него вече "сините" бяха без капитана си Стефан Георгиев, както и Димитър Ангелов, а минути преди края вместо фал срещу Васил Евтимов, последният получи петото си нарушение и също напусна. "Левски" се държа наравно със съперника до 2 минути преди края, но накрая не сполучи в стрелбите си и победата, както и купата отиде за израелците. "Сините" обаче могат да бъдат с високо вдигнати глави след тази битка, защото показаха характер и защитаваха марката на българския баскетбол до последно.
 
Американците Джоузеф Джоунс и Ромео Травис вкараха по 22 точки за Галил Гилбоа. За "Левски" най-резултатен беше Маркъс Хол с 20 точки, а освен това той хвана и 6 борби. Арън Харпър добави 18 плюс 5 борби и 4 асистенции, а с 10 точки завърши Джарет Хауъл.

Съставът на "Левски" се прибира във вторник вечер в 21:15 часа с полет от Истанбул.