Звездата на Кьолн Лукас Подолски е подписал договор с английския Арсенал и от следващия сезон ще играе за “топчиите”, това обяви официалния сайт на “козлите”. Германците не споменават трансферната сума, но според информациите тя е около 20 милиона евро.

"Подолски е играч от световна класа и има много специална връзка с феновете на нашия отбор. Ние сме горди от представянето му с екипа ни и бяхме готови да му предложим каквото пожелае за да остане при нас. Той обаче прецени, че иска да играе в голям отбор и избра Арсенал. Не съжаляваме за трансфера. Приходите ще ни позволят да инвестираме в трансфери, а част от парите ще отидат за школата ни. Благодарим на Лукас за великите моменти, които ни достави с играта си за отбора”, заяви изпълнителния директор на Кьолн Клаус Хорстман.

От своя страна Подолски заяви: "Трансферът в Арсенал ми дава възможност да играя на най-високо международно ниво в един от топ-клубовете на Европа. Решението бе трудно, тъй като Кьолн и феновете са много специални за мен. Винаги ще ги нося в сърцето си.”

Лукас Подолски е юноша на Кьолн и е записал 180 с първия отбор, в които е вкарал 86 гола. За германския национален отбор има 95 мача и 45 гола.