Рафаел Надал (Испания) спечели турнира от сериите Мастърс на клей в Рим, след като на финала победи лидера в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) с 7:5, 6:3. Кралят на клея спечели шестия си трофей от Вечния град и 21-ви от сериите.

През целия мач Надал бе по-стабилният от двамата тенисисти, а Джокович допусна прекалено много непредизвикани грешки в играта си, което се оказа решаващо за поражението.

Надал проби за 3-2 гейма в първия сет, но сърбина го върна веднага. В края на сета испанеца взе предимство, проби при 6-5 и спечели сета.

В началото на втората част Рафа отново проби подаването на противника, а при 5-3 Рафа проби Джокович за втори път в сета и спечели 6-ата си купа от Рим.

Победата осигури на Рафа 1000 точки за ранглистата, които ще му позволят да се върне на 2-ра позиция в ранглистата, изпреварвайки Федерер.

Тази неделя започва най-големия турнир на клей през годината – „Ролан Гарос”, където Надал ще защитава титлата си от миналата година, а Джокович ще опита да спечели единствения изплъзващ му се турнир от Големия Шлем досега – този в Париж.