ЦСКА проявява интерес към освободения от Стяуа нападател Флорин Костя, съобщават румънските медии. Изигралият 6 мача за националния отбор на страната си футболист е бил осведомен, че може да си търси нов отбор за следващия сезон като свободен агент. Футболистът е имал конфликт с Лауренциу Регенкампф по време на престоя на двамата в Университатя Крайова. Наставникът пое Стяуа и веднага е съобщил на Флорин да си стяга багажа. Костя записа 18 мача и вкара 2 гола през изминалия сезон с екипа на Стяуа. Нападателят е оценяван на приблизително 1,5 милиона евро, но "армейците" могат да подпишат с него без трансферна сума.

"В момента няма нищо конкретно за Флорин Костя, но със сигурност ще намерим някакви варианти", сподели агентът на 27-годишния футболист. ЦСКА искаше нападателя още преди 2 години, когато той напусна Университатя Крайова.

Румънските издания съобщават, че ако ЦСКА беше спечелил титлата на България, в тима щели да акостират трима качествени футболисти. "Армейците" виждаха почти сигурните трансфери на брата на Жуниор Мораес - Бруно и на Жералдо Алвеш от Униао Лейрия./БЛИЦ