Националният отбор на Египет се наложи с 3:0 (25:13, 25:22, 26:24) над Пакистан във втория кръг на олимпийската квалификация в София. По този начин африканците вече имат три точки в актива си, докато съперникът им няма дори спечелен гейм.

Фараоните нямаха проблем в гейм, но във втория и в третия изпитаха сериозни затруднения. Особено сложно беше в последната част, в която пакистанците водеха на първото техническо прекъсване, а на второто изоставаха с една точка.

След подновяването последва нов обрат от страна на азиатците. Резултатът се движеше точка за точка с една повече в актива на Пакистан. Изглеждаше, че отборът на Хюсеин Хасан Мазар ще стигне до първия си гейм в турнира. Страхотна игра на Абделай Ахмед обаче донесе първа победа за Египет в надпреварата.

Именно той беше и един от двамата най-резултатни за фараоните с 13 точки, 7 от които от сервис. Със същия актив завърши приключи и Бадауи Мохамед. Също двама с еднакъв брой точки приключиха и от състава на Пакистан. Мухамад и капитанът Насеер отбелязаха по 8 точки.

Стартов състав на Египет: Абдала, Абделай Ахмед, Уаел (Л), Рашад, Афифи Ахмед, Бадауи Мохамед,

Стартов състав на Пакистан: Мохиб, Абас, Мухамад, Насир, Надеем, Насеер, Султан (Л)