Валентин Михов, който държи правата за излъчване на мачове от “А” група, е на път да се откаже от тях. Причината е, че само от последната година босът на фирмата S.V.RSA е загубил около 1,5 млн. лева. Ако въпросът с несъбраните суми не се реши в скоро време, Михов ще се откаже от посредничеството при преговорите между БФС и телевизиите, въпреки че има договор за още една година.

“В момента нищо не мога да ви кажа. Има дела, има адвокати. Когато нещата се изяснят, тогава ще мога да говоря”, коментира Михов пред БЛИЦ.

По думите му кашата е пълна, тъй като има сериозни глоби към футболния съюз, а част от телевизиите и сайтовете, които държаха правата за миналото първенство все още не са изплатили сумите по договорите си.

“За момента съм на загуба от 1,5 млн. лева! Това са пари, които не са платени по договорите. Има и глоби за БФС около 1 млн. лева. За това ви казах, че нещата са много сложни и тепърва трябва да се разплитат. Надявам се до 10-15 дни да минат срещите с футболния съюз и телевизиите и да се разберем, за да знаем какво ще става за напред. Имам договор с БФС за още една година. Дали ще го прекратя преждевременно незнам, но съм почти сигурен, че втори път на това хоро няма да се хвана”, допълни Михов.

Глобите към БФС са начислени основно заради отлагането на първия пролетен кръг, без съгласието на телевизиите, които държат правата.

БНТ пък не извършиха навреме плащанията по договора за ТВ правата. Именно поради тази причина мачът, който реши титлата (Лудогорец – ЦСКА), беше излъчен в ефира на ТВ7. Проектът “Арена Футбол”, в който бяха обединени няколко сайта, пък се отказа от директните предавания на последните пролетни кръгове заради пиратството в интернет.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ