Президентът на “Левски” Тодор Батков разкри, че загубата на тима с 0:5 от Спортинг (Лисабон) през есента на 2010 година далеч не е случайна. Срещата бе от груповата фаза на Лига Европа.

Според боса на "сините" пръст в крайния изход на двубоя има тото мафията. Той дори конкретизира, че най-вероятно един от тогавашните играчи на отбора е замесен в схемата.

“Имах съмнения за два мача на “Левски” и за двата опасенията ми се потвърдиха. Първият е свързан с Казанската афера, когато загубихме от ЦСКА (б.р. - 0:2 през есента на 2009 година). Вторият е този със Спортинг в Лисабон. Получих информация, че за срещата в Португалия са били направени големи залози на един специфичен залог - за загуба на “Левски” с 5 и повече гола. Предполагам, че залозите са направени от свързани с наши футболисти хора, от самите играчи или конкретно от един от тях. Няма да му казвам името, но всички знаете за кого става дума", заяви Батков пред БНТ.

Адвокатът явно визира бившия вратар на клуба от "Герена" Георги Петков. Тогава стражът пусна изключително леки голове, а по-късно беше отстранен от отбора./БЛИЦ