Нападателят на “Ботев” (Враца) Бранимир Костадинов ще премине пробен период в шотландския Сейнт Джонстън. 23-годишният футболист заминава на 1 юли и ще изкара десет дни с отбора, където доскоро под наем там игра Килиън Шеридън.

Обстановката за младия нападател няма да е непозната, тъй като преди да се завърне в България, той се състезаваше за друг шотландски тим Хартс. Интересното е, че тестовете му в Сейнт Джонстън ще се проведат на базата на университета Стърлинг. Именно там и резервният отбор на "сърцата" играе домакинските си мачове, а Костадинов е записал над 60 двубоя на този терен с фланелката на Хартс.

Костадинов е бил поканен за тестовете от треньора на Сейнт Джонстън Стив Ломас. Мениджърът познава качествата на нападателя от години, когато Бранимир изкара проби в Манчестър Сити. Именно той се е сетил за българина, тъй като в момента търси лек нападател, който да му помогне в битката за влизане в групите на Лига Европа.

Ако Костадинов се представи добре по време на пробите, няма да има проблем да получи работна виза. Той може да се сдобие с необходимия документ благодарение на безупречната си автобиография от времето когато тренираше в Хартс.