На клубни разноски и с лични джобни пари тръгнаха петима от най-добрите млади стрелци на АКС "Тракия" (Пловдив) за Европейското първенство за юноши и девойки в Италия. Това съобщи изпълнителният директор на пловдивския стрелкови клуб Александър Александров.

Пловдивската група е гръбнакът на националния отбор на България при юношите и девойките за еврошампионата и включва четирите националки - Лидия Ненчева (пистолет), Нели Танева, Таня Звискова, Ангела Недева (пушка), както и Ангел Чонин, също от "Тракия" - на пистолет. В държавния ни тим за турнира на Апенините са повикани още Димитър Събев от "Диана" (Ямбол) и Кристияна Стоянова от "Светкавица" (Търговище), които също стрелят с пистолет.

“Недопустимо е в олимпийската година да има проблеми с финансирането и ние на свои разноски да пътуваме за Европейското първенство в Болоня. Така сами разбирате, че трудно се мотивират състезателите. Подготовката, която проведохме в Стара Загора преди еврошампионата, премина на много добро ниво. Момчетата и момичетата бяха много старателни и показаха добри резултати по време на тренировките. Това ме кара да се надяваме на добри резултати и класирания в Италия", коментира Александър Александров./БЛИЦ