Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Бившият световен шампион по бокс Дейвид Хей победи сънародника си Дерек Чисора с технически нокаут в "битката на хулиганите", която се проведе на лондонския стадион "Ъптън Парк" и бе изгледана от повече от 30 000 зрители.

1_8.jpg

Хей успя да пласира две силни леви крошета, с което на два пъти свали съперника си на пода, а съдията прецени, че Чисора не може да продължи боя.

2_12.jpg

Дейвид Хей каза след двубоя, че Виталий Кличко едва ли ще иска да се бие с него и ще се отдаде на политиката. Световната боксова асоциация (WBA) одобри срещата между Хей и Чисора и обеща да присъди титлата интерконтиненталната титла на победителя, докато Световният боксов съвет (WBC) заклейми като незаконен боя между двамата британски боксьори.

3_9.jpg
Основната особеност за тази среща се явяваше това, че боксьорските си лицензи двамата получиха от Федерацията по бокс на Люксембург. Както е известно, Чисора бе лишен от лиценз заради неспортсменското си поведение преди и след мача с Виталий Кличко, докато Хей просто отказа да продължи своя в края на миналата година. На професионалния ринг Хей вече има 25 победи и две поражения, докато Чисора в 19 боя има 15 успеха, 9 от тях с нокаут, а снощната загуба бе четвърта в последните му 5 мача.

4_4.jpg