Ангел Червенков привлече Бранимир Костадинов в словашкия Татран, съобщава Проспорт. Тази сутрин бе подписан договора между тима от Прешов и "Ботев" (Враца) за преотстъпването на нападателя до Нова година с опция за перманентен трансфер.

По този начин треньорът и играчът ще работят заедно отново след 2009 година, когато напуснаха Хартс, където Червенков бе наставник на софиянеца. От екипа по онова време в шотландския тим сега в Татран е и доктор Ивайло Якимов. Припомняме, че освен тях в екипа е доцент доктор Марин Гъдев и младият анализатор Даниел Червенков.

Костадинов бе на път да се завърне в Шотландия в състава на Сейнт Джонстън и замина в началото на месеца. Издаването на работна виза обаче, се оказа отново продължителен процес на Острова, без гаранции за крайното решение и той предпочете да се завърне в България. Известен португалски тим заяви интерес, но не изпрати конкретна оферта, от което се възползва Татран и влезе в контакт с клуба от Враца. Тази вечер Бранимир лети към новото си предизвикателство.

"Искам да благодаря на колегите от Враца за конструктивния подход при договарянето. Знам отлично какво мога да очаквам от Бранимир и още след първия мач срещу Слован миналата седмица бях убеден, че именно той ни е нужен в атака. Той демонстрира много голямо израстване през миналия шампионат с "Ботев", а е и известен с това, че има капацитет да тормози всяка защита до последната минута и да не и дава спокойствие в организацията на играта на съперника. Много бързо умее да чете ситуацията и да излиза постоянно в свободни пространства, да използва голямата си бързина и да реализира. Очакваме го с надежда и му вярваме. Тук ще срещне и едни много задружни момчета в съблекалнята и няма да му се налага да се адаптира към някаква сложна обстановка", коментира за Проспорт Ангел Червенков.

"Не вярвам, че събитията се развиха толкова бързо и точно с колегите от България. Ще направим всичко, за да картотекираме Костадинов и още в неделя да е на разположение на треньора за първото ни домакинство от шампионата срещу Сеница", каза пък техническият директор на словаците Ерик Богдановски.

Тимът на Сеница излиза в четвъртък срещу АПОЕЛ в Кипър, в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.