Барселона победи Динамо (Букурещ) с 2:0 в контрол, която се игра на новия национален стадион в румънската столица. Лионел Меси реализира в 4-ата минута, а Ибрахим Афелай оформи крайното 2:0 в последната 90-ата. За домакините от Букурещ пет минути игра доскорошният полузащитник на ЦСКА Борис Галчев. Халфът се размина с голяма част от звездите на Барса, които още на полувремето или през втората част бяха заменени. Голямата новина за Барса беше появата на Давид Вия, който лекуваше контузия около 8 месеца.

В четвъртата минута Меси вкара с удар по земя след пас от Алексис Санчес. В 12-ата минута Меси имаше нов шанс, но стреля високо над вратата. В 16-ата минута новото попълнение Жорди Алба се включи добре и пусна пас към аржентинеца, който обаче не успя да стреля. В 29-ата минута отново Меси беше на върха на атака, изпъстрена с двойни подавания, но ударът от движение не беше точен. В 31-ата минута Алексис Санчес стреля с глава след корнер в ръцете на вратаря.

Треньорът на Барса Тито Виланова извърши няколко смени на почивката, като Меси остана в игра. В 52-ата минута румънците имаха добра възможност след корнер, но ударът с глава на Тукудеан беше отразен. В 59-ата минута Иниеста опита прехвърлящ удар, който мина над гредата. Последваха нови удари на Меси и Иниеста, но неточни. В 73-ата на терена се появи Давид Вия. В 84-ата минута на терена излезе българинът Борис Галчев за Динамо Букурещ. В 90-ата минута Афелай вкара втори гол за Барса. Холандецът копна топката технично над вратаря след пас на Хавиер Масчерано. Това беше последна контрола за каталунците преди подновяването на сезона в Примера дивисион. Първият официален мач на Барса е на 19 август срещу Реал Сосиедад.

Барселона: Валдес, Алвеш (46 – Мартин Монтоя), Пике (46 - Масчерано), Марк Бартра (63 – Андреу Фонтас), Алба (46 - Адриано), Шави (63 - Илие), Бускетс (46 - Серхио Роберто (73 - Вия), Сеск Фабрегас (46 - Афелай), Алексис Санчес (46 - Иниеста), Меси (77 - Рафиня), Педро (63 - Тейо)