Байерн (Мюнхен) най-после счупи каръка срещу Борусия (Дортмунд), след като победи с 2:1 шампиона на Германия в мача за Суперкупата на страната. През последните да сезона баварците така и не успяваха да спечелят срещу този съперник. Днес обаче на "Алианц Арена" това се случи за първа купа от 2010 година насам.

Двубоят започна повече от отлично за баварците, които за по-малко от четвърт час поведоха комфортно с два гола преднина. Резултата откри новата лятна покупка Марио Манджукич в 6-ата минута. Добрата игра на мюнхенци продължи и в 11-ата Томас Мюлер удвои актива на тима си. До почивката Байерн безспорно беше по-добрият отбор и по всичко личеше, че няма да има проблем да задържи преднината си и дори да увеличи. Преди паузата Борусия беше близо да намали резултата само веднъж. В 24-ата минута обаче от удобна позиция Роберт Левандовски не успя да преодолее Мануел Нойер.

И на фона на случилото се преди почивката, то след нея нещата изглеждаха коренно различно. Гостите от Дортмунд започнаха изключително агресивно и за само няколко минути създадоха отлични възможности за гол. Първо удар с глава на Левандовски в 49-ата беше избит от Нойер. Малко след това пък Марко Ройс засече на дъгата отличен пас по земя отдясно, но топката мина покрай дясната греда на вратаря на домакините. Последва опасен изстрел с глава и на Хумелс, за да се стигне до 67-ата минута. Нападателят Рибер Левандовски получи топката на празна врата, но засече слабо кълбото и пропусна да намали резултата. Все пак полякът се реваншира за няколкото пропиляни възможности. Четвърт час преди края на редовното време деветката преодоля Мануел Нойер с техничен удар по земя от дъгата на големия пеналт и намали - 1:2.

И нормално от този момент нататък психологическото предимство да беше на страната на селекцията на Юрген Клоп. Малко след попадението Гьотце можеше да отбележи, но ударът му отляво по земя не затрудни Нойер. В ответната атака пък се наложи Роман Вайденфелер да показва класа след пробив отдясно и удар на Робен. До края гостите имаха претенции единствено за дузпа за умишлена игра с ръка на Данте. Такава обаче не бе отсъдена и резултатът се запази непроменен. А с него Байерн спечели за пети пъти в историята си Суперкупата на Германия.