Нападателят на Дженоа Зе Едуардо подписа с Милан. Той трябваше по първоначални планове да изкара 9-дневни проби при “росонерите”, но тежката контузия на Алешандре Пато ускори трансфера. Бразилският национал няма да играе в следващите 3 седмици.

Треньорът Масимо Алегри предпочете да се подсигури с още един нападател преди старта на сезона в Серия “А” в събота и директно предложи договор на 24-годишния Зе Едуардо, който веднага бе приет. „Толкова съм щастлив. Не ми е позволено да кажа нищо повече за момента“, коментира новобранецът, който не успя да вкара нито един гол за Дженоа в 8-те си шампионатни мача в Италия.

Освен него, росонерите, които през лятото се разделиха с Филипо Индзаги, Златан Ибрахимович и Антонио Касано, ще разполагат в атака през новия сезон с Робиньо, Стефан ел Шаарауи, Джампаоло Пацини и контузения Пато. Другите големи сделки на лятото са привличането на италианския национал Рикардо Монтоливо (Фиорентина, св. тр.), на бразилеца Габриел (Крузейро, Бр, 500 000) и на таланта Франческо Ачерби (Киево, 4 млн.).


Следете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на уникалния лайвскор на БЛИЦ - ТУК