Щутгарт се класира в групите на Лига Европа. Германският тим завърши 1:1 срещу Динамо (Москва) на реванша от плейофната фаза на втората по сила клубна надпревара на Стария континент, който се игра на "Арена Химки".

Отново Ведад Ибишевич се разписа във вратата на руския тим, както беше и в първата среща преди седмица, когато босненецът реализира и двата гола. На реванша тази вечер в Москва 28-годишният нападател откри резултата в 64-ата минута, а до края домакините успяха да стигнат само до изравнително попадение и да се разминат с втора поредна загуба срещу германците. В 78-ата минута Александър Кокорин оформи крайното 1:1.

С общ резултат 3:1 Щутгарт се класира за групите на Лига Европа. Динамо (Москва) пък приключи своето участие в надпреварата и по този начин Дан Петреску и играчите му ще се съсредоточат изцяло върху руския шампионат, където се намират в зоната на изпадащите. След 6 кръга бившият тим на Цветан Генков има едва 3 точки в актива си, тъй като претърпя 5 загуби и постигна едва 1 победа.

ДИНАМО (Москва) - ЩУТГАРТ 1:1

(Щутгарт се класира в групите с общ резултат 3:1)
0:1 Ведад Ибишевич (64), 1:1 Александър Кокорин (78)