Световната номер 1 в тениса Виктория Азаренка ще играе за титлата на Откритото първенство на САЩ. Беларускинята, която е поставена под номер 1 и в основната схема на турнира, елиминира на полуфинала Мария Шарапова (Русия), номер 3 в основната турнирна схема, с 3:6, 6:2 и 6:4. Мачът продължи 2 часа и 42 минути. На финала Азаренка ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между №4 в схемата Серина Уилямс (САЩ) и №10 Сара Ерани (Италия), който е по-късно тази нощ.

Първият сет бе спечелен от Маша, която бе по-концентрирана в началните минути и направи пробив за 2:0. После 25-годишната рускиня спечели подаването на Азаренка и в шестия гейм и нямаше проблеми да вземе частта с 6:3.

В следващите два сета по-младата Виктория доминираше и грабна крайната победа след 6:2 и 6:4. Това бе десети сблъсък между двете тенисистки и шеста победа за Азаренка. 23-годишната беларускиня в предишния кръг изхвърли от турнира и миналогодишната шампионка Саманта Стоусър (Австралия) с 6:1, 4:6, 7:6(5) след 2 часа и 23 минути игра.