Кубан с Ивелин Попов постигна победа с 1:0 като гост на Локомотив Москва в мач от 11-ия кръг на руския шампионат. Българският национал започна титуляр и игра цял мач. Единственият гол в двубоя падна в 71-ата минута. Артьом Фидлер преодоля Денис Глушаков на границата на наказателното поле, намери влезлия като смяна Букур, който реализира за 1:0.

Ивелин Попов получи жълт картон, след като се сблъска с Ян Дюрица. Защитникът на Локомотив Москва обаче се нарани и се появи кръв на главата му. Може би поради тази причина главният рефер реши да покаже жълт картон на Попов. Съдията обаче, тъй като не видя ситуацията, показа картона на неговия съотборник Алексей Йонов, но след бърза справка с колегите си, се коригира и даде предупреждението на българския национал.

В края на мача Кубан остана с човек по-малко на терена, след като Артьом Фидлер получи червен картон. След победата Кубан е на 5-о място с 19 точки, докато Локомотив Москва е на 4-а позиция с 20. Останалите мачове са днес и в неделя./БЛИЦ