Лидерът ПСЖ загуби изненадващо у дома от Рен с 1:2 в среща от 13-ия кръг на френската Лига 1. Гостите получиха два червени картона и приключиха срещата с 9 души на терена.
 
Мачът на „Парк де Пренс” започна страхотно за гостите, след като още в 14-ата минута Ромен Алесандрини се разписа за 0:1 и смълча феновете на домакините. В редиците на ПСЖ не бе шведският голмайстор Златан Ибрахимович, който изтърпява наказание, но въпреки това неговите съотборници успяха да отвърнат на удара. В 21-ата минута аржентинецът Хавиер Пасторе даде чудесно извеждащо подаване към бразилеца Нене, който възстанови статуквото – 1:1. Пет минути по-късно Костил получи втори жълт и съответно червен картон, за да останат гостите с човек по-малко на терена.
 
До края на полувремето играчите на Карло Анчелоти се опитаха да направят и пълен обрат, но увлечени в атака сгрешиха фатално в защита в 35-ата минута, когато Жулиен Фере вкара за 1:2 и отново даде аванс на гостите. Въпреки многобройните си опити да стигнат поне до изравнително попадение след почивката домакините в крайна сметка загубиха и може и да отстъпят от върха след изигрането на останалите срещи от кръга. В 52-ата минута те вече бяха с двама човек повече на терена, след като и Жан Макун от гостите получи червен картон, но въпреки това не успяха да стигнат поне до точката.
 
След загубата си ПСЖ остава начело във временното класиране с 23 точки, а Рен вече е на четвърта позиция с 22 пункта.
 
ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 13 КРЪГ
От петък
Лориен – Лил 2:0
 
От събота
ПСЖ – Рен 1:2
По-късно
Аячо – Сошо
Троа – Нанси
Евиан – Сент Етиен
Брест – Бастия
Валансиен – Монпелие
 
От неделя
15:00 часа: Олимпик (Лион) – Реймс
18:00 часа: Ница – Тулуза
22:00 часа: Олимпик (Марсилия)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ПСЖ 23 т., 2.Марсилия 23, 3.Лион 22, 4.Рен 22, 5.Сент Етиен 21, 6.Валансиен 21, 6.Бордо 21 и др.