Прекратилият кариерата си Ваня Джаферович получи пост в Берое. Бившият защитник вече оглавява международния отдел и ще бъде маркетингов мениджър на клуба.Той ще поеме поста от 1 януари 2013 година. Бившият бранител реши да прекрати футболната си кариера, след като в началото на ноември тази година скъса връзка на дясното коляно, това, което бе оперирано само преди 7 месеца. През миналата седмица той получи предложение за новия му пост от ръководството на клуба. Ваня Джаферович ще продължи и с процедурата, с която ще получи българско гражданство.


Задачите на Джаефрович ще бъдат да ръководи международната комуникация на клуба и контактите с чуждестранни клубове, както и да осъществява срещи с потенциални нови инвеститори и спонсори на отбора, да предлага иновативни форми на реклама и да разширява дейността свързана с мърчандайзинг и маркетингово позициониране.


"Започвам ново предизвикателство и съм много ентусиазиран. Берое ще бъде отворен за съвместна работа и партньорство с всички фирми и институции, дори не само от нашия регион. Считам, че марката е популярна, а организацията в клуба е на много високо ниво. Всичко това дава чудесни възможности за реклама на бизнеса. Ще обърна специално внимание и на организацията по продажба на фен артикули – с по-голямо разнообразие, защото искам в това отношение нашите привърженици да се чувстват като феновете на големите европейски грандове", каза Джаферович.