Реал Мадрид победи Валенсия с 2:0 в първи мач от четвъртфиналите за Купата на краля. Срещата започна отлично за домакините, след като още в 1-ата минута Кристиано Роналдо едва не вкара от пряк свободен удар. Отново португалецът скоро след това стреля опасно, но вратарят на “прилепите” Висенте Гуаита изби.

При една от редките си контраатаки гостите едва не откриха резултата. В 36-ата минута Жонас засече центриране в наказателното поле от няколко метра, но Икер Касияс с блестяща намеса спаси. Секунди по-късно дойде и наказанието. Карим Бензема получи отличен пас от Сами Кедира и прониза Гуаита за 1:0. Валенсия не се предаде въпреки адската атмосфера на “Сантяго Бернабеу”. В 66-ата минута се стигна до най-спорният момент в мача. Роберто Солдадо излезе сам срещу Касияс и стреля, но нацели напречната греда, след което вратарят улови топката. Дори и нападателят да бе отбелязал попадение гол, той нямаше да бъде зачетен, тъй като страничният съдия вдигна засада, въпреки че на повторенията се видя, че няма такава.

После отново Солдадо и Жонас пропуснаха от чисти позиции. Четвърт час преди края защитникът на домакините Фабио Коентрао центрира в наказателното поле, а там Андрес Гуардадо неволно засече кълбото в собствената си врата – автогол и 2:0 за Реал. Успокоените домакини си позволиха да изпуснат три чисти гола чрез несериозни отигравания на Кристиано Роналдо на два пъти и Месут Йозил. С тази комфортна преднина Реал (Мадрид) вече се чувства сигурен полуфиналист. Реваншът е на 23 януари (сряда).