Първата ни ракета в тениса Григор Димитров победи безапелационно с 6:1, 6:1, 6:0 Юхо Пауку от Финландия. Благодарение на успеха на хасковлията България повежда в резултата за купа “Дейвис”. Срещата се игра пред близо 900 зрители в зала “София” и продължи малко повече от час.

Димитров започна убедително мача и проби на два пъти Юхо Пауку, за да стигне до 3:0 гейма. Първата ни ракета показа безспорното си превъзходство и спечели сета с 6:1 за 21 минути.

Българският тенисист продължи да демонстрира класа пред зажаднялата за качествен тенис публика в зала “София”. Димитров спечели пет поредни гейма във втория сет и го спечели отново с 6:1.

Пауку не показа дори и за миг, че може да бъде конкурентен на Григор и да го затрудни. В крайна сметка след 6:0 в третия сет България повежда на Финладния с 1:0 победи.

Двубоят бе наблюдаван от редица известни личности. Ангел Бончев, Лъчо Танев, Георги Илиев – Майкъла, Йордан Йовчев и много други се насладиха на изпълненията на Григор Димитров.

Вторият двубой за деня за купа “Дейвис” е между Александър Лазов и Мике Континен.

“Това бе най-лесния ми мач за годината. Това е добре, защото трябва да има и такива двубои. За да си почина повече и да гледам към следващата среща. Забавлявах се нa корта пред българските зрители”, заяви Гришо веднага след края на срещата.