Главният съдия на контролата на Лудогорец с Легия (Варшава) прекрати срещата в 79-ата минута,....защото се разсърди на подвикванията от скамейката на шампионите. Двата отбора играеха при резултат 1:0 в полза на поляците.

Преди това испанецът Раул Чавет Гарсия отмени два гола на Лудогорец и изгони играча на разградчани Козмин Моци.

Лудогорец започна мача с лек превес, но без сериозни голови опасности. На няколко пъти и стражът на Легия Скаба се намеси подобаващо. Постепенно играта се успокои, а поляците на свой ред организираха няколко добри атаки.

Попадението за Легия падна в 31-ата минута, когато Хорхе Салинас излезе очи в очи с Чворович и и мушна топката между краката му.

Няколко минути след гола Станислав Генчев получи контузия и бе заменен принудително, като в щаба на Лудогорец са сериозно притеснени за състоянието му.

В 40-та минута дойде първият спорен момент в мача. Мирослав Иванов центрира към Димо Бакалов, който отправи изстрел, вратарят на Легия изби, а Гулдан вкара с добавка, но голът не бе зачетен от рефера заради засада.

В началото на второто полувреме Лудогорец имаше шанс да изравни, но Ернандес не успя да се възползва от пас на Мирослав Иванов и стреля над вратата. Десетина минути по-късно бе отменен и втори гол на разградчани. Безяк вкара топката в мрежата на Легия след центриране на Минев, но съдията отново отсъди засада.

В 54-ата минута нападател на поляците стъпи върху ръката на Чворович, който веднага бе заменен принудително, а състоянието му ще стане ясно след като се направят медицински прегледи. Съмненията на щаба са за счупена ръка на стража.

Секунди след това пък Козмин Моци получи директен червен картон за оспорване на съдийско решение. Двата клуба се разбраха и Барт влезе на негово място.

В 69-та минута Бакалов подаде към Безяк, който финтира бранител на Легия и останал очи в очи с вратаря на противника стреля право в него.

10 минути преди края на редовното време реферът показа жълт картон на Барт, а решението му бе съпроводено от подвиквания от скамейката на Лудогорец. Това изнерви рефера, който директно свири край на мача и напусна терена. В крайна сметка Лудогорец загуби с 0:1 от Легия (Варшава).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ