Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

ПСЖ победи като гост Олимпик (Лион) с 1:0 в дербито от 36-ия кръг на Лига 1 и спечели предсрочно шампионската титла на Франция, след като до края на сезона остават два кръга. Това е трети шампионски трофей за парижани след 1986 и 1994 година. Италианският треньор Карло Анчелоти пък става шампион в трето първенство, след като вече е печелил титлите в Италия с Милан и в Англия с Челси.

Парижани бяха по-активни на „Стад Жерлан” през първата част и направиха няколко пропуска, дело на голмайстора Златан Ибрахимович и Жереми Менес. За Лион пък в самото начало Бафетемби Гомис пропусна от изгодна позиция, а до почивката удари отправиха Клемен Грение и Ясин Бензиа, спасени от стража на гостите Никола Душес.

ПСЖ поведе в 53-ата минута, когато Тиаго Мота даде извеждащо подаване към Жереми Менес, който с плътен диагонален удар вкара победни гол за столичани. До края на мача „хлапетата” натиснаха и направиха всичко възможно по силите си, за да стигнат до изравняването, но така и не създадоха сериозни голови положения пред вратата на Душес и резултатът остана непроменен.

След успеха си ПСЖ събра 77 точки и два кръга преди края на сезона има аванс от 7 пункта на върха пред Олимпик (Марсилия). Лион остава на трето място с 63 точки.

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 36 КРЪГ
От 10 май (петък)
Лил – Реймс 3:0
От 11 май (събота)
Олимпик (Марсилия) – Тулуза 2:1
Аячо - Троа 0:1
Бордо - Нанси 3:2
Бастия - Монпелие 3:1
Брест - Сошо 0:2
Валансиен - Рен 4:1
 
От12 май (неделя)
Лориен – Сент Етиен 3:1
Евиан – Ница 4:0
Олимпик (Лион) – ПСЖ
0:1
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ПСЖ 77, 2.Олимпик (Марсилия) 70, 3.Олимпик (Лион) 63, 4.Лил 60, 5.Ница 60 и др.