Трима български футболисти започнаха като титуляри в мача от 2-ия кръг на руската Висша лига между Том (Томск) и Кубан (Краснодар). Дербито завърши 2:1 за краснодарци. За домакините, които са новаци в елита, в стартовия състав излязоха Пламен Николов и Живко Миланов. И двамата останаха на терена до края на двубоя. За гостите от Краснодар пък нападението бе водено от капитана на нашия национален отбор Ивелин Попов. Именно Попето беше един от най-добрите на терена и записа две голови асистенции.

Още в 6-ата минута юношата на “Левски” проби по крилото и центрира пред вратата на домакините. Там Омелянчук изби нескопосано топката точно на крака на Ибрахим Балде. Сенегалецът без проблеми реализира за 0:1. В 13-ата минута вездесъщият Ивелин Попов изведе арменеца Араз Озбилиз в чиста позиция за 0:2. Том не успя да се отърси от шока и до края на мача върна само едно попадение, което беше дело на Кирил Панченко от пряк свободен удар в 24-ата минута.

След почивката в игра за Кубан се появи Джибрил Сисе. Това беше дебютна изява за френската звезда в новия му отбор. Сисе влезе в 67-ата минута на мястото на Балде и удари с топовен шут гредата над вратаря на домакините Младен Божович. В първите мачове от сезона Том падна от БГ Амкар с 0:2 като гост. Кубан пък завърши 1:1 вкъщи срещу Рубин (Казан). По-късно днес Волга приема Локомотив (Москва), а Терек – Амкар със Захари Сираков, Георги Пеев и Благой Георгиев.