Фрайбург и Байерн (Мюнхен) завършиха изненадващо 1:1 в изтеглен мач от 4-ия кръг на Първа бундеслига. Освен загубените две точки баварците претърпяха и още по-тежка загуба – контузи се Бастиан Швайнщайгер, и то само три дни преди финала за Суперкупата на Европа срещу Челси.

Треньорът на шампионите Пеп Гуардиола реши да съхрани силите на титулярите Франк Рибери, Филип Лам, Давид Алаба и Ариен Робен, но това му изигра лоша шега. също отсъстваха. Домакините започнаха със самочувствие и в 12-ата минута Оливер Зорг можеше да изненада Мануел Нойер с опасен шут по диагонала, но стражът спаси. След четвърт час игра Джердан Шакири притесни вратаря на Фрайбург Оливер Бауман. В 33-ата след колективна грешка в защитата на домакините косоварят беше оставен непокрит в пеналта и засече центриране на Рафиня - 0:1. В 37-ата минута пък Гьотце от малък ъгъл би, но пропусна. След почивката надмощието на Байерн продължи, но Фрайбург контраатакуваше рядко и опасно.

В 60-ата минута дебютантът Лаправот финтира Рафиня и стреля ниско по диагонала, Нойер леко отклони топката, която се отби от гредата. После колегата му Бауман се справи отлично при две опасни ситуации.

В 79-ата Швайнщайгер получи болки в глезена и беше сменен принудително от Рибери. В 86-ата минута домакините стигнаха до изравняване. Себастиан Фрайс центрира отдясно, Данте изпусна Николас Хьофлер и той от четири метра опъна мрежата - 1:1.