Носителят на Купата на Лигата Суонзи отпадна в третия кръг на тазгодишното издание на надпреварата, отстъпвайки с 1:3 на втородивизионния Бирмингам. 

След победите над Валенсия в груповата фаза на Лига Европа и срещу Кристъл Палас във Висшата лига, възпитаниците на Михаел Лаудруп пристигнаха с високо самочувствие на "Сейнт Андрюс", но бяха приземени след почивката, когато Дан Бърн изведе домакините напред в резултата с глава в 57-ата минута, а само четири по-късно Мат Грийн направи 2:0. Том Адейеми покачи на класическото 3:0 в 81-ата минута, преди Вилфред Бони да отбележи почетното попадение за "лебедите", които рано-рано сдадоха трофея.

В друг мач от 3-ия кръг Сток Сити победи с 2:0 Транмиър при гостуването си на "Прентън Парк" и продължава напред в надпреварата. Стивън Айрлънд вкара първия си гол за "грънчарите" в 23-ата минута, а Питър Крауч подпечата успеха с попадение в 90-ата минутал.

Първият гол от 11 мача насам на Папис Демба Сисе вдъхнови Нюкасъл за успех с 2:0 над Лийдс, който прати отбора на Алън Пардю в четвъртия кръг на турнира за Купата на Лигата - "Кепитъл Уан Къп".

Сисе засече центриране на Сами Амеоби в 31-ата минута, за да вкара първия си гол с екипа на "свраките" от април насам и да изведе отбора си напред в резултата. Йоан Гуфран пък подпечата победата на домакините през второто полувреме - 2:0 в 67-ата минута.