Пари Сен Жермен победи Тулуза с 2:0 в мач от 8-ия кръг в Лига 1. Това беше пети успех за шампионите от началото на сезона. По този начин столичани успяха да изместят Монако от лидерското място.

Треньорът на парижани Лоран Блан даде почивка на някои от титулярите - Кавани, Блес Матуиди и Кристоф Жале бяха оставени на пейката, а Хавиер Пасторе дори не бе в групата. Отсъстващи бяха и двамата титуляри в центъра на отбраната Тиаго Силва и Алекс, които страдат от контузии. Първият е извън игра за месец и половина, а вторият трябва да бъде готов за мача с Бенфика в Шампионската лига във вторник.

Маркиньос откри в 41-ата минута след едно центриране от фаул на Тиаго Мота. Тулуза пропусна да изравни, когато Марко Верати изби от голлинията един удар на Аймен Абденур. В 77-ата минута Милош Спаич спъна резервата Кавани и съдията посочи "бялата" точка. Именно уругваецът изпълни хладнокръвно дузпата. ПСЖ събра 18 точки и има една повече от Монако, които утре гостува на Реймс. Тулуза пък остава с девет точки на 11-о място.